maandag 21 mei 2012

Uit de oven

D'r wordt hier al graag een keer wat gebakken ten huize van tommy & annika.
Afgelopen week zelfs 't één en ander.
Het begon op maandagavond. De zoon van 6 kwam terug van schoolreis naar de melkboerderij. Daar hadden ze een suikerbroodje gebakken. En omdat de boerin had gezegd dat hij daar wel goed in was, wou hij dat thuis ook wel eens demonstreren. De kleine bakker kreeg hulp van zus en samen maakten ze babs. Natuur, met rozijnen en met suiker.In de loop van de week kwamen er nog een paar broden uit de oven. Deze keer gemaakt door mijnheer. Bijvoorbeeld zo'n broodje.


En dan was het lang weekend. Wat doet een mens dan met al z'n vrije tijd? Het huis opkramen, naar de rommelmarkt gaan & een koffietje/chocomelk drinken bij Marijke, een koffietje gaan drinken in vivavanilla (een aanrader!), in 't zonnetje zitten in de tuin, ...
Maar dan viel ons oog plots op de rabarber. Diego en Frida (de katten & bij momenten wilde beesten) waren er in geslaagd alle rabarbertakken af te kraken. Daar moest dusd iets mee gebeuren en wel dringend. Confituur? Hmmm, nee. Rabarbermoes? 'Jakkes' zeiden de zoon en dochter.
Aha, een taart! Zo een pie met rabarber, appeltjes en gember. Mmmmm.
Helaas geen foto :-(

En terwijl we dan toch bezig waren, konden we evengoed nog een lading koekjes bakken. Hier zag ik mooie exemplaartjes en die wou ik ook wel eens maken.

Er moet nog wel wat geoefend worden op het temperen van de chocolade. Maar de smaak was zeker ok.

En omdat zondag al weer de laatste dag was van het lange weekend bakte mijnheer een stel keurige mastellekes. Alweer volgens recept van Bloch.


Aaahhh, dat was een zalig weekend.
En dan moet ik er nu gauw vandoor. Er wacht nog een lading koekjesdeeg die in de oven mag ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten